Taakbeheer

U kunt de volgende soorten taken aanmaken om Kaspersky Endpoint Security te beheren via Kaspersky Security Center:

U kunt een willekeurig aantal groepstaken, taken voor een selectie van computers of lokale taken maken. Voor meer informatie over het werken met beheergroepen en selecties van computers raadpleegt u de Help van Kaspersky Security Center.

Kaspersky Endpoint Security ondersteunt de volgende taken:

Taken worden pas op een computer uitgevoerd als Kaspersky Endpoint Security actief is.

Een nieuwe taak toevoegen

Een taak maken in de Beheerconsole (MMC)

Een taak maken in de Webconsole en de Cloudconsole

U ziet een nieuwe taak in de lijst met taken. De taak heeft de standaardinstellingen. Ga naar de taakeigenschappen om de taakinstellingen te configureren. Als u een taak wilt starten, moet u het selectievakje naast de taak inschakelen en op de knop Start klikken. Nadat de taak is gestart, kunt u de taak onderbreken en later hervatten.

In de lijst met taken kunt u de resultaten van de taak monitoren. Deze resultaten bevatten de status van de taak en de statistieken over de uitvoering van de taak op computers. U kunt ook een selectie van gebeurtenissen maken om de voltooiing van taken te monitoren (Monitoring and reportingEvent selections). Voor meer informatie over selecties van gebeurtenissen raadpleegt u de Help van Kaspersky Security Center. De resultaten van de taak worden ook lokaal opgeslagen in het Windows-gebeurtenislogboek en in rapporten van Kaspersky Endpoint Security.

Toegangsbeheer voor taken

De rechten voor de toegang Kaspersky Endpoint Security-taken (lezen, schrijven, uitvoeren) worden voor elke gebruiker die toegang heeft tot de Administration Server van Kaspersky Security Center gedefinieerd via de instellingen voor de toegang tot de functionele gebieden van Kaspersky Endpoint Security. Om de toegang tot de functionele gebieden van Kaspersky Endpoint Security te configureren, gaat u naar het gedeelte Security van het venster met de eigenschappen van de Kaspersky Security Center Administration Server. Voor meer informatie over taakbeheer via Kaspersky Security Center raadpleegt u de Help van Kaspersky Security Center.

U kunt gebruikersrechten voor toegang tot taken configureren met behulp van beleid (taakbeheermodus). U kunt bijvoorbeeld groepstaken verbergen in de Kaspersky Endpoint Security-interface.

De taakbeheermodus configureren in de Kaspersky Endpoint Security-interface via de Beheerconsole (MMC)

De taakbeheermodus configureren in de Kaspersky Endpoint Security-interface via de webconsole

Instellingen van Taakbeheer

Parameter

Beschrijving

Allow use of local tasks

Als het selectievakje is ingeschakeld, worden lokale taken in de lokale interface van Kaspersky Endpoint Security weergegeven. Wanneer er geen aanvullende beleidsbeperkingen zijn, kan de gebruiker taken configureren en starten. Het configureren van het taakuitvoerschema blijft echter onbeschikbaar voor de gebruiker. De gebruiker kan taken alleen handmatig uitvoeren.

Als het selectievakje is uitgeschakeld, wordt het gebruik van lokale taken gestopt. In deze modus worden de lokale taken niet volgens het schema uitgevoerd. Taken kunnen niet in de lokale interface van Kaspersky Endpoint Security of via de opdrachtregel worden gestart of geconfigureerd.

Een gebruiker kan wel een scan van een bestand of een map starten door de optie Scannen op virussen in het contextmenu van het bestand of de map te selecteren. De scantaak wordt met de standaardwaarden van de instellingen voor de aangepaste scantaak gestart.

Allow group tasks to be displayed

Als het selectievakje is ingeschakeld, worden groepstaken in de lokale interface van Kaspersky Endpoint Security weergegeven. De gebruiker kan de lijst met alle taken in de programma-interface bekijken.

Als het selectievakje is uitgeschakeld, geeft Kaspersky Endpoint Security een lege takenlijst weer.

Allow management of group tasks

Als het selectievakje is ingeschakeld, kunnen gebruikers groepstaken starten en stoppen die zijn opgegeven in Kaspersky Security Center. Gebruikers kunnen taken starten en stoppen in de programma-interface of in de vereenvoudigde programma-interface.

Als het selectievakje is uitgeschakeld, start Kaspersky Endpoint Security automatisch geplande taken of start de beheerder taken handmatig in Kaspersky Security Center.